Melopita

Melopita

Melopita

Świąteczną podróż rozpoczynam od odwiedzenia Grecji. Wpadamy dzisiaj na pyszny kawałek greckiej Melopity 🙂 Kto chce spróbować? 🙂
Porcje 3 osoby

Składniki
  

Składniki

  • 500 gram ricotty
  • 75 ml miodu gryczanego
  • 2 jajka
  • 1,5 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • skórka otarta z 2 limonek
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka anyżu

Przygotowanie
 

  • Wszystkie składniki mieszamy razem i pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Studzimy i polewamy miodem. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.