Roladki wieprzowe z suszonymi pomidorami i ricottą

Roladki wieprzowe z suszonymi pomidorami i ricottą
Roladki z polędwiczek wieprzowych to jedno z najprostszych, a razem najszybszych dań. Nie wymaga od nas prawie żadnych umiejętności i wszystko za nas robi piekarnik 🙂 Jedyne co musimy zrobić to napakować środek farszem i zawinąć 🙂 Tak więc do dzieła!
Składniki
Składniki
- Składniki:
- 1 polędwiczka wieprzowa ~500g
- 8 kawałków suszonych pomidorów
- 250 gram sera ricotta
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 2 łyżeczki słodkiej papryki wędzonej
- 1 łyżka oliwy
Przygotowanie
- Polędwiczkę oczyszczamy z błon i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Następnie do miseczki wlewamy łyżkę oliwy, wsypujemy sól, pieprz, oregano, bazylię oraz słodką paprykę i wszystko razem mieszamy. Mięso obtaczamy w naszej marynacie i na środek wykładamy ricottę i suszone pomidory. Zawijamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Z wierzchu polewamy oliwą z suszonych pomidorów i nagrzewamy piekarnik do 180℃. Pieczemy około 35 minut. Smacznego!