Programista po godzinach

22 Kwi 2019

Mazurek makowo-serowy bez cukru

0
Święta minęły bezpowrotnie, ale pozostały jeszcze w naszych domach ostatnie kawałki pysznych ciast i potraw. Ja w tym roku przygotowałem pyszny mazurek makowo serowy, bez dodatku cukru i z migdałami.
45 minut 3-4 Łatwy 0 0

    Kruche ciasto:

  • 150g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
  • 1 jajko
  • 100g masła
  • 50g erytrytolu

    Nadzienie:

  • 500g zmielonego maku
  • 100g zmielonych migdałów
  • 2-3 łyżki miodu lipowego
  • 150g erytrytolu
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie ricotty(250g)
  • 1 cytryna(skórka otarta + sok)
  • kilka kropel aromatu migdałowego

Składniki ciasta kruchego wsypujemy do miski, siekamy masło i wbijamy jajko. Zagniatamy na jednolite ciasto. Wstawiamy do lodówki na 40 minut. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. Mak sparzamy, odstawiamy na 15 minut i mieszamy z resztą składników. Ciasto kruche rozwałkowujemy i przenosimy do formy. Nakładamy nadzienie i pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut. Smacznego!

Mazurek makowo-serowy bez cukru Mazurek makowo-serowy bez cukru Mazurek makowo-serowy bez cukru Mazurek makowo-serowy bez cukru
Brak komentarzy.

Ciasto delicja

o mnie
kontakt
współprace

NEWSLETTER




FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA