Sernik czekoladowy bez cukru z mango i marakują

Sernik czekoladowy bez cukru z mango i marakują

Sernik czekoladowy bez cukru z mango i marakują

Wracam ze zdrowymi przepisami 🙂 Nie trzeba rezygnować ze słodkości, aby tracić na wadze 🙂 Ten serniczek poleca się na deser, a nawet przed snem 🙂
Porcje 4 osoby

Składniki
  

Orkiszowy spód

  • 75 gram mąki orkiszowej pełnoziarnistej
  • 50 gram masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 30 gram erytrytolu
  • 2 łyżeczki przyprawy korzennej
  • 1 jajko

Masa serowa

  • 100 gram gorzkiej czekolady bez cukru
  • 700 gram serka naturalnego
  • 200 gram erytrytolu
  • 4 jajka
  • 40 gram mąki ziemniaczanej

Dodatkowo

  • 3 marakuje
  • 1 mango

Przygotowanie
 

  • Wszystkie składniki spodu wkładamy do miski i wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy i pieczemy w rancie 25 minut w 180 stopniach. W tym czasie przygotowujemy masę serową. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i szybko mieszamy z serkiem. Powstaną grudki czekolady. Wbijamy po kolei jajka i miksujemy do połączenia. Dodajemy mąkę i erytrytol. Masę serową wylewamy na spód i pieczemy w 160 stopniach przez godzinę. Po wystygnięciu,wierzch dekorujemy marakują i mango.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.