Czekoladowe naleśniki z malinowym serkiem i migdałami
Czekoladowe naleśniki z malinowym serkiem i migdałami
Zwykłe naleśniki, ale z nimi jest roboty żeby były elastyczne i cienkie, takie jak babcine 😉 Macie ochotę na takie? To doskonale się składa, bo przygotowałem właśnie dla Was takie 🙂
Składniki
Ciasto
- 1,75 szklanki mąki
- 0,25 szklanki kakao
- 2 szklanki mleka
- 2 łyżeczki miękkiego masła
- 2 jajka
Nadzienie
- 400 gram malin
- 500 gram twarogu wiejskiego
- 150 gram cukru
- migdały
Przygotowanie
- Wszystkie składniki przekładamy do miski i mikserem dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 30 minut pod przykryciem. Maliny zasypujemy cukrem i czekamy aż się rozpadną. Migdały prażymy na patelni i blendujemy na pył. Mieszamy wszystko z twarogiem. Patelnię rozgrzewamy. Wylewamy po łyżce ciasta i smażymy z obu stron. Po ostygnięciu wypełniamy farszem i zwijamy. Smacznego!