Czekoladowe naleśniki z malinowym serkiem i migdałami

Czekoladowe naleśniki z malinowym serkiem i migdałami

Czekoladowe naleśniki z malinowym serkiem i migdałami

Zwykłe naleśniki, ale z nimi jest roboty żeby były elastyczne i cienkie, takie jak babcine 😉 Macie ochotę na takie? To doskonale się składa, bo przygotowałem właśnie dla Was takie 🙂
Porcje 3 osoby

Składniki
  

Ciasto

  • 1,75 szklanki mąki
  • 0,25 szklanki kakao
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki miękkiego masła
  • 2 jajka

Nadzienie

  • 400 gram malin
  • 500 gram twarogu wiejskiego
  • 150 gram cukru
  • migdały

Przygotowanie
 

  • Wszystkie składniki przekładamy do miski i mikserem dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 30 minut pod przykryciem. Maliny zasypujemy cukrem i czekamy aż się rozpadną. Migdały prażymy na patelni i blendujemy na pył. Mieszamy wszystko z twarogiem. Patelnię rozgrzewamy. Wylewamy po łyżce ciasta i smażymy z obu stron. Po ostygnięciu wypełniamy farszem i zwijamy. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.