Babeczki z ciasta francuskiego z cynamonowym budyniem

Babeczki z ciasta francuskiego z cynamonowym budyniem

Babeczki z ciasta francuskiego z cynamonowym budyniem

Mimo, że za oknami jesień to pogoda wcale nie najgorsza ;), dlatego dzisiaj mam dla Was babeczki z ciasta francuskiego z pysznym budyniem cynamonowym 🙂
Porcje 3 osoby

Składniki
  

Składniki

  • 2 żółtka
  • 10 gram skrobi ziemniaczanej
  • 100 gram cukru
  • płat ciasta francuskiego
  • 150 ml śmietanki kremówki
  • 150 ml mleka
  • 1 kora cynamonu
  • 2 łyżeczki mielonego

Przygotowanie
 

  • Do rondelka wsypujemy mąkę, cukier i żółtka, podgrzewamy cały czas mieszając aż wszystkie składniki ze sobą się połączą. Następnie dodajemy kremówkę, mleko i cynamon. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Nasza masa powinna być gęsta. Odstawiamy do wystudzenia. Formę do muffinek smarujemy masłem. Ciasto francuskie zwijamy w rulon i dzielimy na 12 części. Wylepiamy każde zagłębienie ciastem. Nalewamy budyń do ¾ wysokości i pieczemy w 230 stopniach przez 15-20 minut. Posypujemy świeżym cynamonem. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.