Pęczotto ze szpinakiem, natką pietruszki i kurczakiem

Pęczotto ze szpinakiem, natką pietruszki i kurczakiem

Pęczotto ze szpinakiem, natką pietruszki i kurczakiem

Nie uwierzycie zacząłem dietę 😛 Nie mogę na siebie patrzeć w lustrze, dlatego przygotowałem dla Was lekki pęczak z pysznymi dodatkami 🙂 Co robicie by wytrzymać na diecie i nie złamać silnej woli?
Porcje 3 osoby

Składniki
  

Składniki

  • 250 gram kaszy pęczak
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 250 gram świeży szpinak
  • cała natka pietruszki
  • ½ soku z cytryny
  • mozzarella
  • filet z kurczaka
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ łyżeczki kurkumy

Przygotowanie
 

  • Kaszę gotujemy, w międzyczasie kurczaka kroimy w kostkę, nacieramy ziołami prowansalskimi, doprawiamy solą i pieprzem, i odstawiamy na bok. W rondelku rozgrzewamy oliwę, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, lekko podsmażamy, a następnie wkładamy szpinak. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Następnie wlewamy sok z cytryny i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Na koniec wkładamy kurczaka i kaszę. Chwilę podsmażamy, przyprawiamy kurkumą i mieszamy. Składniki wykładamy na talerz i dekorujemy mozzarellą. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.