Szpinakowe kopytka z mango

Szpinakowe kopytka z mango

Szpinakowe kopytka z mango

Jedliście kiedyś połączenie szpinaku z mango w kopytkach? Pewnie nie, ale powiem Wam jedno, to genialne połączenie i bardzo smaczne. Oczywiście jeżeli uwielbiacie szpinak i mango 🙂
Porcje 4 osoby

Składniki
  

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 jajko
  • 200 gram mąki do podsypywania
  • szczypta soli
  • pół opakowania świeżego szpinaku
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 1 mango

Przygotowanie
 

  • Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, a następnie odlewamy i przepuszczamy przez praskę do ziemniaków. Odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie rozgrzewamy masło na patelni i podsmażamy lekko czosnek, a następnie dodajemy przemyte liście szpinaku. Mango obieramy i kroimy na mniejsze części, wrzucamy do blendera razem ze szpinakiem i blendujemy na jednolitą masę.
  • Dodajemy do ziemniaków i wszystko razem mieszamy. Wbijamy jajko, mąkę i szybko zagniatamy ciasto. Ja nie wałkowałem ciasta, odrywałem po kawałku formując owalny kształt 🙂 Wrzucamy na gotującą się wodę i po wypłynięciu trzymamy je 2-3 minuty. Podajemy z roztopionym masełkiem albo ze śmietaną 🙂 Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.