Szpinakowe kopytka z mango
Szpinakowe kopytka z mango
Jedliście kiedyś połączenie szpinaku z mango w kopytkach? Pewnie nie, ale powiem Wam jedno, to genialne połączenie i bardzo smaczne. Oczywiście jeżeli uwielbiacie szpinak i mango 🙂
Składniki
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 1 jajko
- 200 gram mąki do podsypywania
- szczypta soli
- pół opakowania świeżego szpinaku
- ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
- 1 mango
Przygotowanie
- Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, a następnie odlewamy i przepuszczamy przez praskę do ziemniaków. Odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie rozgrzewamy masło na patelni i podsmażamy lekko czosnek, a następnie dodajemy przemyte liście szpinaku. Mango obieramy i kroimy na mniejsze części, wrzucamy do blendera razem ze szpinakiem i blendujemy na jednolitą masę.
- Dodajemy do ziemniaków i wszystko razem mieszamy. Wbijamy jajko, mąkę i szybko zagniatamy ciasto. Ja nie wałkowałem ciasta, odrywałem po kawałku formując owalny kształt 🙂 Wrzucamy na gotującą się wodę i po wypłynięciu trzymamy je 2-3 minuty. Podajemy z roztopionym masełkiem albo ze śmietaną 🙂 Smacznego!