programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle

Białołęckie runo

3 godziny 61,55 zł 6+ Średni
Moja dzielnica to miejsce jeszcze zielone, z piękną otwartą przestrzenią i ogromną ilością cudownych osób. Zasłużyło na wizytówkę, dlatego głównymi składnikami jest ziemia i mech ;) Prosiliście też o przepis, więc jest ;)
0 0

    Brownie:

  • ¾ szklanki mąki
  • 1 kostka masła 200g
  • 1 i 1/3 szklanki cukru
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady 200g
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • szczypta soli

    Ciasto szpinakowe:

  • Opakowanie rozdrobnienionego szpinaku 450g
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki, można użyć krupczatki aby było bardziej sypkie
  • 1 szklanka oleju
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

    galaretka owocowa:

  • 300g czerwonej porzeczki
  • 150g jagód
  • 300g malin
  • 4 łyżeczki agaru
  • 300g cukru

    Polewa czekoladowa:

  • 75g czekolady gorzkiej
  • 75g czekolady mlecznej

Przygotowanie:

Zanim zaczniemy piec, przygotowujemy galaretkę. Owoce z cukrem zagotowujemy aż do puszczenia soku. Dodajemy agar i gotujemy jeszcze 1 minutę. Przecedzamy przez sito, zostawiamy do wystygnięcia i stężenia. Ciasto szpinakowe przygotowujemy z tego przepisu i krem z podwójnej ilości składników, a Brownie z tego przepisu. Przed obłożeniem kremem schładzamy go. Brownie kładziemy na podstawie, przekładamy kremem, ciasto szpinakowe przekrajamy na pół, wyciągamy środek i wykładamy po brzegach galaretką. Przekładamy blaty kremem i z powrotem zamontowujemy. Całość obkładamy kremem. Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej i tworzymy na górze warstwę polewy. Posypujemy z wierzchu ciastem szpinakowym. Kładziemy owoce i odstawiamy do schłodzenia. Smacznego!

Tortownica 18cm

Brak komentarzy.
Blueberry crispy pie