Sernik szpinakowy ze spodem z komosy ryżowej

Sernik szpinakowy ze spodem z komosy ryżowej

Sernik szpinakowy ze spodem z komosy ryżowej

Sezon owocowy w pełni, dlatego trzeba korzystać. Pewnie nigdy nie jedliście sernika szpinakowego? Jeżeli tak, to powinniście wypróbować przepis 😉
Porcje 4 osoby

Składniki
  

Spód z komosy ryżowej

  • 200 gram ugotowanej komosy
  • 300 gram orzechów włoskich
  • 100 gram cukru pudru

Masa serowa

  • 400 gram szpinaka baby
  • 1 laska wanilii
  • 3 krople ekstraktu waniliowego
  • 750 gram tłustego twarogu
  • 3 jajka
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • sok z ½ cytryny
  • 200 gram cukru

Przygotowanie
 

  • Komosę blendujemy z orzechami i cukrem pudrem. Wykładamy na spód tortownicy. Szpinak blendujemy z sokiem z cytryny, dodajemy twaróg,cukier, ziarenka wanilii, ekstrakt i dokładnie mieszamy. Następnie wbijamy kolejno jajka i drewnianą łyżka mieszamy twaróg. Wylewamy na spód, pieczemy godzinę w 150 stopniach. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.