Orzechowo-pierniczkowe brownie

Orzechowo-pierniczkowe brownie
Hej Kochani 🙂 Dziękuję za przybycie na spotkanie autorskie, które odbyło się w tamtym tygodniu w czwartek i zgodnie z Waszą prośbą zdradzam przepis na to pyszne ciasto 🙂
Składniki
Brownie
- 180 gram masła
- 300 gram czekolady gorzkiej 64%
- 200 gram cukru
- 140 gram mąki pszennej
- 3 jajka
- 200 gram orzechów włoskich/migdałów
- łyżka przyprawy do piernika
Przygotowanie
- Rozpuszczamy masło i dodajemy do niego gorzką czekoladę. Następnie mieszamy jajka z cukrem, wsypujemy mąkę, przyprawę do piernika i dokładnie mieszamy,i dopiero po tym dodajemy masę czekoladową. Na koniec dodajemy zmielone migdały lub orzechy wedle uznania i dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto, przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy przez 25 minut w temperaturze 160 stopni. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Na koniec polewamy rozpuszczoną czekoladą i posiekanymi migdałami. Smacznego!