Orzechowo-pierniczkowe brownie

Orzechowo-pierniczkowe brownie

Orzechowo-pierniczkowe brownie

Hej Kochani 🙂 Dziękuję za przybycie na spotkanie autorskie, które odbyło się w tamtym tygodniu w czwartek i zgodnie z Waszą prośbą zdradzam przepis na to pyszne ciasto 🙂
Porcje 4 osoby

Składniki
  

Brownie

  • 180 gram masła
  • 300 gram czekolady gorzkiej 64%
  • 200 gram cukru
  • 140 gram mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 200 gram orzechów włoskich/migdałów
  • łyżka przyprawy do piernika

Przygotowanie
 

  • Rozpuszczamy masło i dodajemy do niego gorzką czekoladę. Następnie mieszamy jajka z cukrem, wsypujemy mąkę, przyprawę do piernika i dokładnie mieszamy,i dopiero po tym dodajemy masę czekoladową. Na koniec dodajemy zmielone migdały lub orzechy wedle uznania i dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto, przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy przez 25 minut w temperaturze 160 stopni. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Na koniec polewamy rozpuszczoną czekoladą i posiekanymi migdałami. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating