Mini Pavlove

Mini Pavlove

Mini Pavlove

W długi weekend nie może obejść się bez słodyczy, a najlepiej smakuje połączenie słodkiej bezy i kwaśnych owoców też tak uważacie? 🙂
Porcje 3 porcje

Składniki
  

Beza

  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 4 białka
  • 200 gram cukru
  • ulubione dodatki: krem mascarpone i owoce

Przygotowanie
 

  • Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli, dodaję po łyżce cukru cały czas ubijając na najwyższych obrotach. Na koniec dodaję skrobię i sok z limonki, delikatnie mieszamy szpatułką. Wykładam na papier do pieczenia i formując coś na kształt małych sakiewek. Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni i wkładamy na 3 minuty, następnie obniżam temperaturę do 110 stopni i trzymam w piekarniku przez 1.5 godziny. Uchylam drzwiczki i gdy ostygną dekoruję kremem z mascarpone i świeżymi owocami. Smacznego.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.