Mini Pavlove

Mini Pavlove
W długi weekend nie może obejść się bez słodyczy, a najlepiej smakuje połączenie słodkiej bezy i kwaśnych owoców też tak uważacie? 🙂
Składniki
Beza
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka soku z limonki
- 4 białka
- 200 gram cukru
- ulubione dodatki: krem mascarpone i owoce
Przygotowanie
- Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli, dodaję po łyżce cukru cały czas ubijając na najwyższych obrotach. Na koniec dodaję skrobię i sok z limonki, delikatnie mieszamy szpatułką. Wykładam na papier do pieczenia i formując coś na kształt małych sakiewek. Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni i wkładamy na 3 minuty, następnie obniżam temperaturę do 110 stopni i trzymam w piekarniku przez 1.5 godziny. Uchylam drzwiczki i gdy ostygną dekoruję kremem z mascarpone i świeżymi owocami. Smacznego.