Brownie Blondie z marakują

Brownie Blondie z marakują

Brownie Blondie z marakują

Czasami nie mogę się zdecydować jakie ciasto zjeść, więc połączyłem czarne z żółtym 🙂 Kwaskowaty smak marakui świetnie uzupełnia słodkie smaki 😉
Porcje 3 osoby

Składniki
  

Brownie

  • 60 gram masła
  • 100 gram czekolady gorzkiej 70%
  • 55 gram cukru
  • 82 gram mąki
  • 1 jajko
  • 2 marakuje
  • kieliszek rumu

Blondie

  • 60 gram masła
  • 100 gram białej czekolady
  • 55 gram cukru
  • 82 gram mąki
  • 1 jajko
  • 2 marakuje
  • kieliszek rumu

Przygotowanie
 

  • Rozpuszczamy masło i dodajemy do niego gorzką czekoladę. Następnie ucieramy jajko z cukrem, wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy, wlewamy rum i dopiero po tym dodajemy masę czekoladową, a na sam koniec miąższ z marakui. Dokładnie mieszamy. Wypełniamy połowę tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i zabieramy się za drugie ciasto. Postępujemy identycznie tylko zamieniamy czekolady. Pieczemy przez 20 minut w 170 stopniach. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Z wierzchu możemy udekorować świeżą marakują.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating