Biszkopt bezglutenowy z karobem

Biszkopt bezglutenowy z karobem

Biszkopt bezglutenowy z karobem

Dzisiaj przepis na biszkopt bezglutenowy z karobem i bez cukru, idelany dla każdego kto chce zrobić tort, ale niekoniecznie taki słodki jak zazwyczaj 🙂
Porcje 3 osoby

Składniki
  

Składniki

  • ½ szklanki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki karobu
  • 3 jajka
  • 2 łyżki ksylitolu lub 1 łyżka stewii

Przygotowanie
 

  • Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stewię lub ksylitol(można również bez) i wlewamy żółtka. Miksujemy do połączenia. Mąkę wraz z karobem przesiewamy. Delikatnie mieszamy szpatułką. Wlewamy do rantu 14cm i pieczemy w 170 stopniach przez 35 minut. Studzimy


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.