Wiosenne ciasto z rabarbarem i kruszonką bez cukru

Wiosenne ciasto z rabarbarem i kruszonką bez cukru

Wiosenne ciasto z rabarbarem i kruszonką bez cukru

W sklepach pojawił się rabarbar, więc czas na moje ulubione ciasto wiosenne 🙂
Porcje 3 osoby

Składniki
  

Ciasto

  • 1,5 szklanki mąki pszennej typ 550
  • ½ szklanki jogurtu naturalnego
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • 2 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 gram stewii
  • 2 łodygi rabarbaru
  • 3 truskawki

Kruszonka

  • 80 gram masła
  • 25 gram stewii
  • 1 szklanka mąki pszennej

Przygotowanie
 

  • Suche składniki mieszamy osobno, z mokrymi robimy to samo i mieszamy razem. Przekładamy do tortownicy, układamy owoce i zabieramy się za kruszonkę. Wsypujemy wszystkie składniki i ręką ugniatamy, jak pojawią się charakterystyczne grudki, posypujemy z wierzchu ciasto i pieczemy w 180 stopni góra-dół przez 40 minut aż do suchego patyczka. Smacznego!
  • Wiosenne ciasto z rabarbarem i kruszonką bez cukru Wiosenne ciasto z rabarbarem i kruszonką bez cukru Wiosenne ciasto z rabarbarem i kruszonką bez cukru Wiosenne ciasto z rabarbarem i kruszonką bez cukru Wiosenne ciasto z rabarbarem i kruszonką bez cukru


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.