Galarektowiec z czereśniami

Galarektowiec z czereśniami

Galarektowiec z czereśniami

Upały nas nie omijają, więc najlepszy na taką pogodę będzie znów galaretkowiec, tym razem z czereśniami 🙂 Kto skosztuje ? 🙂
Porcje 4 osoby

Składniki
  

Składniki

  • 7 łyżeczek żelatyny
  • 300 gram wydrylowanych czereśni odmiany summit
  • 750 gram serków homogenizowanych
  • 100 gram ciasteczek maślanych
  • 2-3 łyżki masła
  • galaretka cytrynowa, galaretka o smaku owoców leśnych i galaretka wiśniowa

Przygotowanie
 

  • Ciasteczka mielimy na pył i mieszamy z roztopionym masłem. Odstawiamy do lodówki. 2 Galaretki(cytrynowa i wiśniowa) rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do stężenia. Po tym czasie kroimy w kostkę i mieszamy z serkami homogenizowanymi. Rozpuszczamy w zimnej wodzie żelatynę i pozostawiamy do napęcznienia. Po tym czasie podgrzewamy ją i dokładnie mieszamy z serkami. Wlewamy na maślany spód. Po stężeniu układamy czereśnie i zalewamy ostatnią galaretką. Pozostawiamy do stężenia. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.