Sernik jabłkowy z wiśniami bez cukru i glutenu

Sernik jabłkowy z wiśniami bez cukru i glutenu

Sernik jabłkowy z wiśniami bez cukru i glutenu

Kilka dni temu dowiedzieliśmy się, że będziemy musieli wyrzucić z naszej diety cukier i białą mąkę, pieczywo etc. Człowiek musi zmienić życie o 180 stopni, dlatego potestowałem trochę i stworzyłem mega smaczny sernik bez cukru i glutenu! Absolutny hit dla tych co dbają o sylwetkę i zdrowie 😉 Wciągniecie się?
Porcje 4 osoby

Składniki
  

Składniki

  • 250 gram ricotty
  • 250 gram mascarpone
  • 500 gram tłustego sera
  • 3 ligole lub inne słodkie jabłka
  • 4 jajka
  • 100 gram pistacji
  • 50 gram pekanów
  • 50 gram masła
  • 50 gram orzechów nerkowca
  • 50 gram orzechów włoskich
  • 300 gram wiśni
  • 1 limonka sok i skórka otarta

Przygotowanie
 

  • Pistacje, nerkowce i orzechy mielimy na pył, mieszamy z roztopionym masłem i wykładamy na spód tortownicy. Wkładamy do lodówki do ostudzenia. Jabłka obieramy, blendujemy i mieszamy z serami. Dodajemy jajka, sok, skórkę z limonki i miksujemy. Wylewamy na spód. Pieczemy w 140 stopniach przez 1 godzinę 30 minut. Po wystudzeniu w garnku gotujemy wiśnie, tylko do momentu aż puszczą sok. Odlewamy sok i wykładamy na wierzch, dokładamy pekany. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.