Chłodnik cukiniowy


Chłodnik cukiniowy
http://www.kohersen.pl Upały dają znów w kość :/Jak tutaj się ochłodzić? Idealny będzie chłodnik tylko jaki? Robiłem z suszonych pomidorów, owocowy, szparagowy etc. Powiem Wam cukiniowy 😉 Z dodatkiem mięty i świeżej kolendry super odświeża, a jak smakuje 😉
Składniki
Składniki
- 1 duza cukinia
- 2 średnie ogórki gruntowe
- 4 listki mięty
- garść świeżej kolendry
- sól, pieprz do smaku
- 100 gram cheddara pokrojonego w kawałki
- 500 ml kefiru
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy
Przygotowanie
- Cukinię kroimy w plastru, gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie.
- Kohersen – 50C – Ostrze – obroty – 3 – 10 minut
- Ogórki myjemy pozbywamy się pestek, wkładamy do rozdrabniacza wraz z cukinią, czosnkiem, listkami mięty i kolendry. Blendujemy na gładką masę
- Kohersen – ostrze – 7 – 0:45 sekund
- Wlewamy kefir, doprawiamy do smaku i chłodzimy w lodówce przed podaniem. Podajemy z pokrojonym w kostkę cheddarem. Smacznego!