Chłodnik cukiniowy

Chłodnik cukiniowy

Chłodnik cukiniowy

http://www.kohersen.pl Upały dają znów w kość :/Jak tutaj się ochłodzić? Idealny będzie chłodnik tylko jaki? Robiłem z suszonych pomidorów, owocowy, szparagowy etc. Powiem Wam cukiniowy 😉 Z dodatkiem mięty i świeżej kolendry super odświeża, a jak smakuje 😉
Porcje 3 osoby

Składniki
  

Składniki

  • 1 duza cukinia
  • 2 średnie ogórki gruntowe
  • 4 listki mięty
  • garść świeżej kolendry
  • sól, pieprz do smaku
  • 100 gram cheddara pokrojonego w kawałki
  • 500 ml kefiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy

Przygotowanie
 

  • Cukinię kroimy w plastru, gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie.
  • Kohersen – 50C – Ostrze – obroty – 3 – 10 minut
  • Ogórki myjemy pozbywamy się pestek, wkładamy do rozdrabniacza wraz z cukinią, czosnkiem, listkami mięty i kolendry. Blendujemy na gładką masę
  • Kohersen – ostrze – 7 – 0:45 sekund
  • Wlewamy kefir, doprawiamy do smaku i chłodzimy w lodówce przed podaniem. Podajemy z pokrojonym w kostkę cheddarem. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.