Tagliatelle z cukinii z kurczakiem i mleczkiem kokosowym

Tagliatelle z cukinii z kurczakiem i mleczkiem kokosowym

Tagliatelle z cukinii z kurczakiem i mleczkiem kokosowym

Warzywne makarony to przepyszny i zdrowy pomysł na obiad 😉 Dzisiaj mam dla Was wersję orientalną tego dania 😉
Porcje 3 osoby

Składniki
  

Składniki

  • 1 duża lub 2 małe cukinie
  • 2 cebule szalotki
  • 1 filet z kurczaka
  • 2 łyżki mleczka kokosowego
  • sól, pieprz do smaku
  • tofu naturalne
  • 200 gram groszek
  • 2 ząbki czosnku
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka
  • sok z ½ limonki i starta skórka
  • łyżka oleju kokosowego
  • szczypiorek

Przygotowanie
 

  • Cukinię myjemy i obieraczka równym pociągnięciem odcinamy paski, i wkładamy do miseczki. Na patelni rozgrzewamy olej, cebulę kroimy w kostkę i wraz z posiekanym czosnkiem, szklimy na patelni. Kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostkę. Dodajemy sol, pieprz i czosnek granulowany. Podsmażamy na patelni. Tofu siekamy i wraz mleczkiem kokosowym dokładamy na patelnię. Na koniec wkładamy cukinię i sok z limonki wraz ze skórką, doprawiamy do smaku i dusimy 5 minut. Przekładamy na talerz, posypujemy groszkiem i szczypiorkiem. Smaczneg


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.