Włoskie zapiekanki
Włoskie zapiekanki
Dzisiaj mam dla Was propozycję na bardzo szybką przekąskę 😉 Zapiekane kanapeczki po włosku są przepyszne i nie sprawią Wam najmniejszych problemów 🙂 Dlatego jeżeli nie macie pomysłu co zrobić na jutrzejszy obiad, może właśnie taka prosta propozycja, przypadnie Wam do gustu? 🙂
Składniki
Składniki
- 1 bagietka
- kilka plastrów szynki prosciutto crudo
- świeży szpinak kilka listków
- 1 biała mozzarella
- 1 ząbek czosnku
- natka pietruszki
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki masła
- 2 pomidory
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do 160℃, czosnek przepuszczamy przez praskę, dodajemy do masła, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Dokładnie mieszamy, a następnie smarujemy, pokrojoną wzdłuż bagietkę. Wkładamy szynkę, przykrywamy pomidorem, a następnie mozzarellą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 10-15 minut, na sam koniec wkładamy listki świeżego szpinaku. Smacznego!