Mini sakiewki z ciasta filo ze śledziem, oliwkami i winogronami

Mini sakiewki z ciasta filo ze śledziem, oliwkami i winogronami

Mini sakiewki z ciasta filo ze śledziem, oliwkami i winogronami

Po pysznych babeczkach czas na pyszne sakiewki z ciasta filo: jedne na słodko, a drugie z oliwkami 🙂 Kto ma ochotę? 🙂
Porcje 4 osoby

Składniki
  

Składniki

  • 2 płaty ciasta filo
  • 1 filet śledzia w oleju wiejskim seko
  • 12 winogron
  • 12 oliwek
  • 4 łyżki roztopionego masła
  • 4 łyżeczki jogurtu greckiego

Przygotowanie
 

  • Ciasto filo rozkładamy na blacie, smarujemy roztopionym masłem i wycinamy równe kwadraty. Układamy 3 kwadraty na sobie i wkładamy do środka: śledź + winogrono lub śledź + oliwka. Zawijamy w sakiewki i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 180°C 10 minut. Po upieczeniu dodajemy na wierzch jogurt grecki. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.