Mini sakiewki z ciasta filo ze śledziem, oliwkami i winogronami
Mini sakiewki z ciasta filo ze śledziem, oliwkami i winogronami
Po pysznych babeczkach czas na pyszne sakiewki z ciasta filo: jedne na słodko, a drugie z oliwkami 🙂 Kto ma ochotę? 🙂
Składniki
Składniki
- 2 płaty ciasta filo
- 1 filet śledzia w oleju wiejskim seko
- 12 winogron
- 12 oliwek
- 4 łyżki roztopionego masła
- 4 łyżeczki jogurtu greckiego
Przygotowanie
- Ciasto filo rozkładamy na blacie, smarujemy roztopionym masłem i wycinamy równe kwadraty. Układamy 3 kwadraty na sobie i wkładamy do środka: śledź + winogrono lub śledź + oliwka. Zawijamy w sakiewki i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 180°C 10 minut. Po upieczeniu dodajemy na wierzch jogurt grecki. Smacznego!