Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

Ta zupa przypomina mi dzieciństwo i wspólne rodzinne obiady, dlatego również nie mogło jej zabraknąć na moim stole 😉 Mimo, że jest znana wszystkim, to każdy robi ją inaczej. Chcecie poznać mój sposób na pyszną zupę ogórkową?
Porcje 3 osoby

Składniki
  

Składniki

  • 300 gram boczku wędzonego
  • 5 ogórków kiszonych
  • 3 ziemniaki
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki majeranku
  • sól, pieprz do smaku
  • garść świeżego koperku
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 mała cebula

Przygotowanie
 

  • Zagotowujemy bulion, wsypujemy, pokrojony w kostkę boczek i ziemniaki. Gotujemy aż do miękkości, następnie palnikiem ręcznym opalamy cebulę i wkładamy do wywaru. Gotujemy zupę przez 30 minut, po tym czasie ścieramy na tarce ogórki i dodajemy do zupy wraz ze świeżo posiekanym koperkiem. Doprawiamy do smaku, a na koniec zabielamy zupę. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.