Placuszki twarogowe jabłkowo-gruszkowe

Placuszki twarogowe jabłkowo-gruszkowe

Placuszki twarogowe jabłkowo-gruszkowe

Tamten rok minął pod znakiem różnych ciekawych placków, ale niestety zabrakło tych z serkiem, dlatego nadrabiam zaległości i wrzucam przepis na nie 🙂
Porcje 3 osoby

Składniki
  

  • 250 gram twarogu
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 2 jabłka
  • 2 gruszki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ szklanki oleju kokosowego

Składniki

    Przygotowanie
     

    • Do twarogu dodajemy jajka i szklankę mleka, dokładnie mieszamy masę twarogową. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia. Jabłka i gruszkę blendujemy na przecier, dodajemy do serka, dokładnie mieszamy. Suche składniki łączymy z mokrymi i dokładnie miksujemy, na koniec dolewamy olej kokosowy i ciasto odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie smażymy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, nakładając niewielkie porcje. Smacznego!


    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Recipe Rating




    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.