Placuszki twarogowe jabłkowo-gruszkowe
Placuszki twarogowe jabłkowo-gruszkowe
Tamten rok minął pod znakiem różnych ciekawych placków, ale niestety zabrakło tych z serkiem, dlatego nadrabiam zaległości i wrzucam przepis na nie 🙂
Składniki
- 250 gram twarogu
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 2 jabłka
- 2 gruszki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ szklanki oleju kokosowego
Składniki
Przygotowanie
- Do twarogu dodajemy jajka i szklankę mleka, dokładnie mieszamy masę twarogową. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia. Jabłka i gruszkę blendujemy na przecier, dodajemy do serka, dokładnie mieszamy. Suche składniki łączymy z mokrymi i dokładnie miksujemy, na koniec dolewamy olej kokosowy i ciasto odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie smażymy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, nakładając niewielkie porcje. Smacznego!