Placuszki twarogowe jabłkowo-gruszkowe

Placuszki twarogowe jabłkowo-gruszkowe

Placuszki twarogowe jabłkowo-gruszkowe

Tamten rok minął pod znakiem różnych ciekawych placków, ale niestety zabrakło tych z serkiem, dlatego nadrabiam zaległości i wrzucam przepis na nie 🙂
Porcje 3 osoby

Składniki
  

  • 250 gram twarogu
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 2 jabłka
  • 2 gruszki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ szklanki oleju kokosowego

Składniki

    Przygotowanie
     

    • Do twarogu dodajemy jajka i szklankę mleka, dokładnie mieszamy masę twarogową. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia. Jabłka i gruszkę blendujemy na przecier, dodajemy do serka, dokładnie mieszamy. Suche składniki łączymy z mokrymi i dokładnie miksujemy, na koniec dolewamy olej kokosowy i ciasto odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie smażymy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, nakładając niewielkie porcje. Smacznego!


    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Recipe Rating




    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.