Omlet z rukolą i twarożkiem
Omlet z rukolą i twarożkiem
Każdy z nas doskonale zdaje sobie sprawę, jak ważnym posiłkiem dla organizmu jest śniadanie. Powinno być ono pożywne, bogate w składniki odżywcze , lekkie i nie zajmować zbyt dużo czasu. Dlatego z pomocą przychodzi nam omlet, który robi się chwilę,a je tyle samo 🙂 Z czym najchętniej jecie omlety? 🙂
Składniki
Składniki
- 4 jajka
- sól, pieprz do smaku
- garść rukoli
- opcjonalnie 60ml mleka lub śmietany 30%
- 250 gram twarożku
- pęczek szczypiorku
Przygotowanie
- Jajka roztrzepujemy z mlekiem lub śmietanką, dodajemy przyprawy, posiekaną rukolą i dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię i wylewamy masę jajeczną. Smażymy na średnim ogniu, a w międzyczasie serek doprawiamy do smaku solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem, gdy jajka się zetną, przerzucamy na drugą stronę i smażymy przez minutę. Do środka nakładamy serek z wierzchu posypujemy świeżym pieprzem. Smacznego!