Łosoś krwawa mary

Łosoś krwawa mary

Łosoś krwawa mary

Krwawa Mary kojarzy się głównie z popularnym drinkiem, mam nadzieję, że od dzisiaj również z moim daniem 😉 Ostry sos pomidorowy i łosoś w orientalnej marynacie pasują do siebie idealnie 😉 Do tego lekkie połączenie pęczaka i soczewicy 🙂 Czy ktoś się oprze temu daniu? Mam nadzieję, że nie 🙂
Porcje 3 osoby

Składniki
  

Składniki

  • Filet z łososia
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka bazylii holy
  • sok z cytryny
  • 200 gram pęczaku
  • 200 gram soczewicy zielonej
  • szklanka przecieru pomidorowego
  • ½ łyżeczki sosu Worcestershire
  • ½ łyżeczki sosu tabasco

Przygotowanie
 

  • Łososia marynujemy w bazylii holy, soli, pieprzu i soku z połówki cytryny, i odstawiamy na 30 minut. W międzyczasie przygotowujemy sos. Do rondelka przelewamy przecier pomidorowy, dodajemy sos Worcestershire, tabasco, sok z połówki cytryny, sól, pieprz i zagotowujemy. Pęczak i soczewicę gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Na 10 minut przed końcem wrzucamy rybę na rozgrzaną patelnię grillową i smażymy. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.