Blueberry muffin

Blueberry muffin

Blueberry muffin

Są pewne słodkości, którym ciężko się oprzeć, tym bardziej jeżeli mówimy o jagodowych babeczkach 🙂 To jedno z moich ulubionych, wiosennych deserów szybkie w przygotowaniu i bardzo proste 😉 Zgodzicie się ze mną? 🙂
Porcje 4 osoby

Składniki
  

Składniki

  • 500 gram jagód
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 2 jajka
  • ½ szklanki mleka owsianego
  • ½ szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 gram stopionego masła

Przygotowanie
 

  • Wszystkie suche składniki przekładamy do jednej miski i mieszamy ze sobą. Następnie jajka roztrzepujemy, dodajemy mleko, roztopione masło i zblendowane jagody około połowę ze wszystkich. Suche składniki łączymy z mokrymi, formę do pieczenia muffinek nacieramy tłuszczem, a następnie nakładamy na dno po jednej łyżce ciasta. Po środku sypiemy pozostałe jagody i przykrywamy kolejną warstwą ciasta, tak aby forma była zapełniona w ¾ wysokości. Pieczemy w 180 °C przez 20-25 minut. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.