Makaron ala carbonara z łososiem i szaparagami z serem grana padano
Makaron ala carbonara z łososiem i szaparagami z serem grana padano
Bajecznie smaczny makaron to właśnie ten! Pyszny pieczony łosoś, chrupiące szparagi i wszystko posypane serem grana padano, czy istnieje niebo? Tak właśnie je odkryłem 🙂 Chcecie je odkryć ze mną? 🙂
Składniki
Składniki
- filet z łososia
- pęczek szparagów
- 4 gniazda makaronu tagliatelle
- ząbek czosnku
- 2 jajka
- sól, pieprz do smaku
- sok z połówki cytryny
- 40 gram sera granda padano
Przygotowanie
- Łososia nacieramy solą i pieprzem, i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na bok, gotujemy wodę na makaron, szparagi odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić w drobne krążki, zostawiając końcówki. Wkładamy do osolonej wody i gotujemy przez około 5 minut. Łososia pieczemy lub grillujemy, a następnie siekamy na mniejsze kawałki. Makaron przekładamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy, łososia, szparagi i wbijamy jajka. Smażymy przez moment aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec posypujemy serem grana padano i opcjonalnie świeżą posiekaną bazylią. Smacznego!