Rollsy szpinakowe ala sushi z łososiem i mascarpone

Rollsy szpinakowe ala sushi z łososiem i mascarpone

Rollsy szpinakowe ala sushi z łososiem i mascarpone

Wyglądają jak sushi i nawet podobnie smakują, ale to połączenie może spokojnie jeść Seba:) Chcecie poznać co to jest? 🙂 To najprostsze rollsy z ciasta naleśnikowego z dodatkiem pieczonego łososia i mascarpone 🙂 Jeżeli ktoś nie próbował jeszcze, polecam!
Porcje 4 osoby

Składniki
  

Składniki

  • 2 szklanki mleka owsianego
  • 450 gram mrożonego szpinaku
  • szczypta soli
  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • filet z łososia
  • sól, pieprz do smaku
  • sok z połówki cytryny
  • 250 gram mascarpone
  • sos sojowy

Przygotowanie
 

  • Na początek zrobimy ciasto, w tym celu odsączamy szpinak, i dodajemy do przesianej mąki, dodajemy mleko, jajko, szczyptę soli i wszystko razem miksujemy na gładką masę. Odstawiamy na bok i w tym samym czasie zajmujemy się łososiem, którego nacieramy solą i pieprzem. Na koniec skrapiamy go sokiem z cytryny i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180°C przez 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy tłuszcz na patelni i smażymy kolejno placki. Łososia wystawiamy, dzielimy na mniejsze porcje i kładziemy na naleśnika, smarujemy z wierzchu mascarpone i zawijamy. Wstawiamy na 10 minut do piekarnika i wyciągamy. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.