Wieniec ptysiowy z kremem czekoladowym
Smażony bulgur z warzywami
To danie jest bardzo proste, a zarazem mega smaczne, jeżeli nie macie pomysłu na obiad to polecam je przygotować 😉
Składniki
Składniki
- 2 paczki kaszy bulgur
- słoiczek suszonych pomidorów
- opakowanie liściastego szpinaku
- 8 pieczarek
- 2 czerwone papryki
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 przecier pomidorowy 250ml
- pęczek świeżej kolendry
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżeczka suszonej bazylii i oregano
- 1 polędwica z indyka
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
Przygotowanie
- Dzień przed marynujemy polędwicę pokrojoną w kostkę ziołami prowansalskimi. Kaszę gotujemy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, cebulę kroimy w kostkę, czosnek ścieramy na tarce. Podsmażamy, dodajemy indyka, gdy będzie gotowy, dodajemy liście szpinaku. Redukujemy, dodajemy pokrojone w paski paprykę, suszone pomidory. Dodajemy kaszę, podsmażamy, wlewamy przecier pomidorowy redukujemy. W międzyczasie podsmażamy pokrojone pieczarki. Dodajemy do reszty, przyprawiamy do smaku i dekorujemy świeża kolendrą. Smacznego!