Pełnoziarnista babka serowa z domową nutellą
Pełnoziarnista babka serowa z domową nutellą
Babki wielkanocne są pyszne, ale jak jeść i nie tyć? Trzeba zrobić specjalną 🙂
Składniki
Babka
- 200 gram masła
- 200 gram serka naturalnego
- 200 gram erytrytolu
- 4 jajka
- 1 cytryna
- 400 gram mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Nutella
- 3 łyżki kakao
- 2 dojrzałe banany
- 100 gram orzechów włoskich
Przygotowanie
- Masło ucieramy erytrytolem, wbijamy jajka cały czas miksując, dodajemy serek, sok z cytryny i otartą skórkę. Suche składniki mieszamy w misce i mikserem łączymy razem. Przekładamy do formy. Pieczemy w 150 stopniach z termoobiegiem przez godzinę. Odstawiamy do wystygnięcia. Składniki nutelli blendujemy razem. Smacznego!