Pełnoziarnista babka serowa z domową nutellą

Pełnoziarnista babka serowa z domową nutellą

Pełnoziarnista babka serowa z domową nutellą

Babki wielkanocne są pyszne, ale jak jeść i nie tyć? Trzeba zrobić specjalną 🙂
Porcje 3 osoby

Składniki
  

Babka

  • 200 gram masła
  • 200 gram serka naturalnego
  • 200 gram erytrytolu
  • 4 jajka
  • 1 cytryna
  • 400 gram mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Nutella

  • 3 łyżki kakao
  • 2 dojrzałe banany
  • 100 gram orzechów włoskich

Przygotowanie
 

  • Masło ucieramy erytrytolem, wbijamy jajka cały czas miksując, dodajemy serek, sok z cytryny i otartą skórkę. Suche składniki mieszamy w misce i mikserem łączymy razem. Przekładamy do formy. Pieczemy w 150 stopniach z termoobiegiem przez godzinę. Odstawiamy do wystygnięcia. Składniki nutelli blendujemy razem. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.