Czekoladowe ciasto z czerwonej fasoli z orzechami
Czekoladowe ciasto z czerwonej fasoli z orzechami
Odkąd musieliśmy odrzucić biały cukier całkowicie, coraz bardziej fajne i smaczne pomysły wpadają do głowy. Dzisiaj mam dla Was propozycję na ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli. Jego zaletą jest prostota, smak i pracochłonność, a właściwie jej brak 🙂 To kto się skusi? Jest przepyszne 🙂
Składniki
Składniki
- 4 jajka
- 3 łyżki kakao
- 2 puszki czerwonej fasoli bez zalewy
- 5 łyżek cukru kokosowego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 dojrzałe banany
- 50 gram orzechów włoskich
- pekany do dekoracji
Polewa
- 5 łyżek masła
- 5 łyżek kakao
- 3 łyżki cukru kokosowego
- 4 łyżki wody
Przygotowanie
- Wszystkie składniki ciasta wkładamy do wysokiego naczynia i blendujemy na jednolitą masę. Wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach(góra, dół). W rondelku roztapiamy masło, dodajemy kakao, cukier i wodę, dokładnie mieszamy aż do połączenia. Wylewamy na przestudzone ciasto i dekorujemy orzechami pekan. Smacznego!