Czekoladowe ciasto z czerwonej fasoli z orzechami

Czekoladowe ciasto z czerwonej fasoli z orzechami

Czekoladowe ciasto z czerwonej fasoli z orzechami

Odkąd musieliśmy odrzucić biały cukier całkowicie, coraz bardziej fajne i smaczne pomysły wpadają do głowy. Dzisiaj mam dla Was propozycję na ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli. Jego zaletą jest prostota, smak i pracochłonność, a właściwie jej brak 🙂 To kto się skusi? Jest przepyszne 🙂
Porcje 2 osoby

Składniki
  

Składniki

  • 4 jajka
  • 3 łyżki kakao
  • 2 puszki czerwonej fasoli bez zalewy
  • 5 łyżek cukru kokosowego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 dojrzałe banany
  • 50 gram orzechów włoskich
  • pekany do dekoracji

Polewa

  • 5 łyżek masła
  • 5 łyżek kakao
  • 3 łyżki cukru kokosowego
  • 4 łyżki wody

Przygotowanie
 

  • Wszystkie składniki ciasta wkładamy do wysokiego naczynia i blendujemy na jednolitą masę. Wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach(góra, dół). W rondelku roztapiamy masło, dodajemy kakao, cukier i wodę, dokładnie mieszamy aż do połączenia. Wylewamy na przestudzone ciasto i dekorujemy orzechami pekan. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating