Limonkowe ciasteczka migdałowe
Limonkowe ciasteczka migdałowe
Ciężko jest wrócić do rzeczywistości po urlopie. Tym bardziej jeżeli jest ona smutna i ponura, ale już niedługo 🙂 Dzisiaj mam dla Was mój autorski przepis na kruche ciasteczka o smaku limonki 🙂 Są proste w wykonaniu i bardzo szybko znikają 🙂 Wystarczy 40 minut i już są 😉 To kto chce spróbować?
Składniki
Składniki
- 600 gram mąki pszennej
- 200 gram masła
- 2 jajka
- trochę wody
- szczypta soli
- 120 gram cukru pudru
- sok i otarta skórka z 2 limonek
- 200 gram zmielonych migdałów
- 1 łyżeczka cukru z wanilią
Przygotowanie
- Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, masło i siekamy. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy na grubość 2 cm i wycinamy okrągły kształt. Piekarnik nagrzewamy do 200℃ i pieczemy na złoty kolor. Smacznego!