Zupa szpinakowa

Zupa szpinakowa

Zupa szpinakowa

Pyszna zupa ze świeżego szpinaku to jedna z ciekawszych propozycji na zimowe obiady 🙂 Jeżeli jej nie próbowaliście, musicie koniecznie ją zrobić!!! Obiecuję Wam, że nie pożałujecie 🙂
Porcje 3 osoby

Składniki
  

Składniki

  • 500 gram świeżego szpinaku
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 gram startego red cheddara
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka gałki muszkatołowej
  • 4 jajka ugotowane na twardo

Przygotowanie
 

  • W rondelku rozgrzewamy 1 łyżkę masła, wrzucamy posiekany drobno czosnek i lekko zrumieniamy, następnie wsypujemy posiekane liście szpinaku, dusimy przez moment. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem, wrzucamy pokrojony w kostkę cheddar i go rozpuszczamy. Zalewamy bulionem i chwilę redukujemy. Zupa powinna mieć lekko gęstą konsystencję. Podajemy ze świeżo ugotowanym na twardo jajkiem. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.