Pieczarki faszerowane boczkiem i mozzarellą

Pieczarki faszerowane boczkiem i mozzarellą

Pieczarki faszerowane boczkiem i mozzarellą

O prostych daniach można zawsze powiedzieć, że są szybkie i bardzo smaczne. Nie inaczej jest z faszerowanymi pieczarkami z boczkiem i mozzarellą. Czy znajdą się łasuchy na to danie?
Porcje 4 osoby

Składniki
  

Składniki

  • 10 pieczarek
  • opakowanie białej mozzarelli
  • 250 gram surowego boczku
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki masła
  • starty żółty ser opcjonalnie

Przygotowanie
 

  • Na patelni roztapiamy masło i wrzucamy, pokrojone w kostkę ogonki pieczarek. Przysmażamy, a następnie dorzucamy, pocięty w paski boczek i trzymamy go na patelni aż do zrumienienia. Mozzarellę kroimy na 10 kawałków i wkładamy wraz z boczkiem do środka pieczarek. Z wierzchu możemy posypać startym serem, ale nie jest to wymagane. Piekarnik nagrzewamy do 200℃ i pieczemy około 15-20 minut. Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.