Pieczarki faszerowane boczkiem i mozzarellą
Pieczarki faszerowane boczkiem i mozzarellą
O prostych daniach można zawsze powiedzieć, że są szybkie i bardzo smaczne. Nie inaczej jest z faszerowanymi pieczarkami z boczkiem i mozzarellą. Czy znajdą się łasuchy na to danie?
Składniki
Składniki
- 10 pieczarek
- opakowanie białej mozzarelli
- 250 gram surowego boczku
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki masła
- starty żółty ser opcjonalnie
Przygotowanie
- Na patelni roztapiamy masło i wrzucamy, pokrojone w kostkę ogonki pieczarek. Przysmażamy, a następnie dorzucamy, pocięty w paski boczek i trzymamy go na patelni aż do zrumienienia. Mozzarellę kroimy na 10 kawałków i wkładamy wraz z boczkiem do środka pieczarek. Z wierzchu możemy posypać startym serem, ale nie jest to wymagane. Piekarnik nagrzewamy do 200℃ i pieczemy około 15-20 minut. Smacznego!