Programista po godzinach

13 Sty 2017

Zupa szpinakowa

0
Pyszna zupa ze świeżego szpinaku to jedna z ciekawszych propozycji na zimowe obiady :) Jeżeli jej nie próbowaliście, musicie koniecznie ją zrobić!!! Obiecuję Wam, że nie pożałujecie :)
30 minut 19,22 zł 3-4 Łatwy 0 0

    Składniki:

  • 500g świeżego szpinaku
  • 400ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 200g startego red cheddara
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka gałki muszkatołowej
  • 4 jajka ugotowane na twardo

W rondelku rozgrzewamy 1 łyżkę masła, wrzucamy posiekany drobno czosnek i lekko zrumieniamy, następnie wsypujemy posiekane liście szpinaku, dusimy przez moment. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem, wrzucamy pokrojony w kostkę cheddar i go rozpuszczamy. Zalewamy bulionem i chwilę redukujemy. Zupa powinna mieć lekko gęstą konsystencję. Podajemy ze świeżo ugotowanym na twardo jajkiem. Smacznego!

Brak komentarzy.

Pszenna tortilla z grillowanym kurczakiem i sosem pistacjowym

o mnie
kontakt
współprace

FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA