programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle

Zupa szpinakowa

30 minut 19,22 zł 3-4 Łatwy
Pyszna zupa ze świeżego szpinaku to jedna z ciekawszych propozycji na zimowe obiady :) Jeżeli jej nie próbowaliście, musicie koniecznie ją zrobić!!! Obiecuję Wam, że nie pożałujecie :)
0 0

    Składniki:

  • 500g świeżego szpinaku
  • 400ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 200g startego red cheddara
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka gałki muszkatołowej
  • 4 jajka ugotowane na twardo

Przygotowanie:

W rondelku rozgrzewamy 1 łyżkę masła, wrzucamy posiekany drobno czosnek i lekko zrumieniamy, następnie wsypujemy posiekane liście szpinaku, dusimy przez moment. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem, wrzucamy pokrojony w kostkę cheddar i go rozpuszczamy. Zalewamy bulionem i chwilę redukujemy. Zupa powinna mieć lekko gęstą konsystencję. Podajemy ze świeżo ugotowanym na twardo jajkiem. Smacznego!

Brak komentarzy.
Pszenna tortilla z grillowanym kurczakiem i sosem pistacjowym