programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle

Zupa ogórkowa

50 minut 16,57 zł 2-3 Łatwy
Ta zupa przypomina mi dzieciństwo i wspólne rodzinne obiady, dlatego również nie mogło jej zabraknąć na moim stole ;) Mimo, że jest znana wszystkim, to każdy robi ją inaczej. Chcecie poznać mój sposób na pyszną zupę ogórkową?
0 0

    Składniki

  • 300g boczku wędzonego
  • 5 ogórków kiszonych
  • 3 ziemniaki
  • 500ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki majeranku
  • sól, pieprz do smaku
  • garść świeżego koperku
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 mała cebula

Przygotowanie:

Zagotowujemy bulion, wsypujemy, pokrojony w kostkę boczek i ziemniaki. Gotujemy aż do miękkości, następnie palnikiem ręcznym opalamy cebulę i wkładamy do wywaru. Gotujemy zupę przez 30 minut, po tym czasie ścieramy na tarce ogórki i dodajemy do zupy wraz ze świeżo posiekanym koperkiem. Doprawiamy do smaku, a na koniec zabielamy zupę. Smacznego!

Brak komentarzy.
Indyjska zupa pomidorowa z kurczakiem