programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle

Zupa cebulowa z imbirem

1 godzina 10 minut 19,98 zł 2-3 Łatwy
Podobno dzisiejszej nocy mają spać pierwsze opady śniegu! brrr…. Czas zrobić coś co nas rozgrzeje, co powiecie na pyszną zupę cebulową z imbirem? :)
0 0

    Składniki:

  • 500ml bulionu warzywnego
  • 3 duże cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżeczka świeżo startego imbiru
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oliwy
  • świeży tymianek
  • liść laurowy
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • sok z połówki cytryny
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 bułka

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Zrumieniamy, zalewamy bulionem, dodajemy tymianek, liść laurowy i posiekaną natkę pietruszki. Gotujemy przez około godzinę. Pod koniec gotowania dodajemy świeżo starty imbir, sok z cytryny i przyprawiamy do smaku. Podajemy z bułką, grzankami, posypujemy świeżo startym serem. Smacznego!

Brak komentarzy.
Łosoś krwawa mary