Programista po godzinach

08 Lis 2016

Zupa cebulowa z imbirem

0
Podobno dzisiejszej nocy mają spać pierwsze opady śniegu! brrr…. Czas zrobić coś co nas rozgrzeje, co powiecie na pyszną zupę cebulową z imbirem? :)
1 godzina 10 minut 19,98 zł 2-3 Łatwy 0 0

    Składniki:

  • 500ml bulionu warzywnego
  • 3 duże cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżeczka świeżo startego imbiru
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oliwy
  • świeży tymianek
  • liść laurowy
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • sok z połówki cytryny
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 bułka

Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Zrumieniamy, zalewamy bulionem, dodajemy tymianek, liść laurowy i posiekaną natkę pietruszki. Gotujemy przez około godzinę. Pod koniec gotowania dodajemy świeżo starty imbir, sok z cytryny i przyprawiamy do smaku. Podajemy z bułką, grzankami, posypujemy świeżo startym serem. Smacznego!

Brak komentarzy.

Łosoś krwawa mary

o mnie
kontakt
współprace

FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA