programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle

Krem pomidorowo-paprykowy

20 minut 14,56 zł 2-3 Łatwy
Pogoda za oknem nie zachęca do spacerów, a wręcz przeciwnie nie chce się wychodzić. Na szczęście ma przyjść złota, Polska jesień i dopóki nie przyjdzie to proponuje na rozgrzanie pyszny krem paprykowo-pomidorowy ;)
0 0

    Składniki:

  • 1kg pomidorów malinowych
  • 3-4 papryki
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 garści świeżej bazylii
  • 2 garści świeżego oregano
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki oliwy
  • kawałek świeżego imbiru

Przygotowanie:

Podsmażamy na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę i posiekane ząbki czosnku. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, wkładamy do garnka wraz z cebulą i czosnkiem. Obieramy ze skórki imbir i ścieramy na tarce. Wkładamy do garnka wraz z posiekaną papryką i chwilę przesmażamy. Dodajemy listki bazylii i oregano, blendujemy na gładki krem, doprawiamy do smaku. Dekorujemy świeżą natką pietruszki :) Smacznego

1 minuta90 stopni

30 sekund9

10 minut4

Brak komentarzy.
Pierogi z pieca z kurczakiem i papryką