programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle

Indyjska zupa pomidorowa z kurczakiem

40 minut 39,88 zł 2-3 Łatwy
Wczoraj karmiłem Was słowem, ale w brzuchach burczało, dlatego mam dzisiaj propozycję na przepyszną indyjską zupę pomidorową z kurczakiem :) Doskonale sprawdza się na taką pogodę i na poprawę nastroju, aromatyczne przyprawy, w tym świeże liści kolednry i można się rozmarzyć :) Lubicie kuchnię indyjską?
0 0

    Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 500g pomidorów malinowych
  • garść świeżej kolendry
  • 2 łyżki przyprawy garam masala(do marynaty)
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka mleczka kokosowego
  • 2 średnie cebule
  • liść laurowy
  • woda 200ml
  • 1 łyżeczka rozdrobnionego kminu rzymski
  • skórka z 1 pomarańczy
  • sok z ½ pomarańczy
  • sól, pieprz do smaku
  • 1,5 łyżeczki świeżo startego imbiru
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki czerwonej

Przygotowanie:

2-3 godziny wcześniej marynujemy kurczaka w przyprawie garam masala. Rozgrzewamy w rondelku masło, cebulę kroimy w kostkę, czosnek ścieramy na tarce i szklimy na patelni. Następnie dodajemy starty imbir, słodką paprykę i kurczaka pokrojonego w paski, gdy mięso jest gotowe dokładamy pokrojone, i sparzone pomidory. Dusimy przez 5 minut, a następnie wlewamy mleczko kokosowe. Dodajemy przyprawy, posiekane liście kolendry, liść laurowy, startą skórkę pomarańczy i sok. Gotujemy przez 20 minut na wolnym ogniu, na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą przyprawy garam masala. Smacznego!

Brak komentarzy.
Domowe sushi