Programista po godzinach

12 Gru 2016

Halaszle

0
No to rozpoczynamy cykl inspiracji świątecznych. Na pierwszy rzut przeniesiemy się do Węgier i spróbujemy Halászlé, czyli zupy ze słodkowodnych ryb. Moją wersję przygotowałem z łososiem, sumem i sandaczem.
40 minut 35,67 zł 2-3 Łatwy 1 0

    Składniki:

  • 2 opakowania przecieru z pomidorów lub 1kg pomidorów malinowych
  • 0,5kg filetu z łososia
  • 1kg filetu z sandacza i suma
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • przyprawa do ryb i owoców morza prymat
  • natka pietruszki
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • ½ lampki wina białego wytrawnego(opcjonalnie)

Cebulę kroimy w drobną kostkę, siekamy czosnek, rybę nacieramy przyprawami, solą i pieprzem, odstawiamy na chwilę. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy cebulę i czosnek. Dodajemy rybę, pomidory i dusimy przez 10 minut, wlewamy sok z cytryny i doprawiamy do smaku papryką. Gotujemy przez kolejne 15 minut i pod koniec opcjonalnie możemy dolać lampkę wina. Przystrajamy świeżo posiekaną natką pietruszki. Smacznego!

Brak komentarzy.

Pęczotto ze szpinakiem, natką pietruszki i kurczakiem

o mnie
kontakt
współprace

FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA