Programista po godzinach

17 Maj 2017

Gazpacho z botwinki, rabarbaru i truskawek

4
Wiosna moi Kochani zawitała do mojej kuchni na stałe :) Macie ochotę na coś kompletnie nowego? Okres chłodników w pełni, a gazpacho na słodko jedliście? Myślę, że nie a jest równie pyszne jak to w tradycyjnej formie :) Musicie koniecznie spróbować!!!
1 godzina 25 minut 25,66 zł 2-3 Łatwy 0 0

    Składniki:

  • pęczek botwinki
  • 3-4 łodygi rabarbaru
  • 500g truskawek
  • 200g kefiru lub maślanki naturalnej
  • 200g cukru
  • garść listków mięty
  • pieczywo, ser kozi jako dodatek ;)

Przygotowanie naszej specjalnej wersji gazpacho, rozpoczynamy od pokrojenia samych łodyg botwinki w kostkę, rabarbaru i usunięcia szypułek z truskawek. Przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem. Podgrzewamy, a gdy owoce i botwinka puszczą sok, doprowadzamy do wrzenia. Zestawiamy z ognia i blendujemy wraz z miętą na gładką masę. Przelewamy przez sitko i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie dokładamy kefir i podajemy z pieczywem i kozim serem. Smacznego!

www.zasmakujwswiecie.com
186 dni temu
AAaaale pysznie ! Kocham !
Odpowiedź
Drake
186 dni temu
Dziękuję
Kuchnia-Smaku PL
191 dni temu
Ale różowo - kolorowo
Odpowiedź
Drake
184 dni temu

Gazpacho

o mnie
kontakt
współprace

FACEBOOK



INSTAGRAM

#food #foodporn #pornfood #foodblogger #foodblog #polishblogger #polishboy #polishman #new#post #yummy #beauty #sexy #sexyfood #foodphotography #cleanfood #s4s #followme #tasty #mango #impossible #amazing #cheesecake #delicious #lime #cake #orgazm #follow #liczi #tajlandiachallenge

Post udostępniony przez Kamil Hajduk (@programistapogodzinach)



REKLAMA