programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle

Gazpacho z botwinki, rabarbaru i truskawek

1 godzina 25 minut 25,66 zł 2-3 Łatwy
Wiosna moi Kochani zawitała do mojej kuchni na stałe :) Macie ochotę na coś kompletnie nowego? Okres chłodników w pełni, a gazpacho na słodko jedliście? Myślę, że nie a jest równie pyszne jak to w tradycyjnej formie :) Musicie koniecznie spróbować!!!
0 0

    Składniki:

  • pęczek botwinki
  • 3-4 łodygi rabarbaru
  • 500g truskawek
  • 200g kefiru lub maślanki naturalnej
  • 200g cukru
  • garść listków mięty
  • pieczywo, ser kozi jako dodatek ;)

Przygotowanie:

Przygotowanie naszej specjalnej wersji gazpacho, rozpoczynamy od pokrojenia samych łodyg botwinki w kostkę, rabarbaru i usunięcia szypułek z truskawek. Przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem. Podgrzewamy, a gdy owoce i botwinka puszczą sok, doprowadzamy do wrzenia. Zestawiamy z ognia i blendujemy wraz z miętą na gładką masę. Przelewamy przez sitko i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie dokładamy kefir i podajemy z pieczywem i kozim serem. Smacznego!

www.zasmakujwswiecie.com
AAaaale pysznie ! Kocham !
124 dni temu
Odpowiedź
Drake
Dziękuję
124 dni temu
Kuchnia-Smaku PL
Ale różowo - kolorowo
128 dni temu
Odpowiedź
Drake
121 dni temu
Gazpacho