programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle

Gazpacho

1 godzina 15 minut 16,75 zł 3 Łatwy
Ciepło znowu do nas zawitało :) Mam nadzieję, że na dłużej, bo trochę dzisiaj się zgrzałem. Oprócz chłodników, które w tamtym roku królowały na blogu, świetnymi propozycjami są również gazpacho :) Klasykę wzbogaciłem o ciekawy akcent rzodkiewek, które dodają ostrego posmaku :)
0 0

    Składniki:

  • 500g pomidorów malinowych
  • 2 ogórki
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • pęczek rzodkiewek
  • 2 papryki(żółta i zielona)
  • 500ml soku pomidorowego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki octu winnego

Przygotowanie:

Pomidory sparzamy, kroimy w ćwiartki, dodajemy posiekaną cebulę, ząbki czosnku,ogórek i paprykę. Oproszamy sola i odstawiamy na chwilę. W międzyczasie ścieramy rzodkiewkę i dodajemy do reszty składników. Wlewamy sok z cytryny, ocet, oliwę i sok pomidorowy, blendujemy na gładką masę. Jeżeli komuś przeszkadzają pestki z gniazd pomidorów lub ogórków, możemy przesiać przez sitko. Doprawiamy do smaku i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Podajemy schłodzone z ulubionym dodatkiem. Smacznego!

Karolina
do chłodników przekonałąm się dopiero ze 2 lata temu. No bo jak to - zimna zupa? Ale są pyszne Przepis do wypróbowania :-)
70 dni temu
Odpowiedź
smakolykidominiki.pl
Uwielbiam tą zupę - tym bardziej, że Hiszpanię kocham całym sercem
70 dni temu
Odpowiedź
Drake
Wybrałbym się kiedyś
70 dni temu
kuchnia-smakuPL
Nigdy nie próbowała, ale wygląda kusząco
70 dni temu
Odpowiedź
Drake
Koniecznie musisz spróbować
70 dni temu
Abc
71 dni temu
Odpowiedź
Drake
70 dni temu
Tort koliber