programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle
programista po godzinach blog kulinarny programista gotuje przepisy dania potrawy kuchnia molekularna lifestyle

Chłodnik cukiniowy

20 minut 15,57 zł 3-4 Łatwy
http://www.kohersen.pl Upały dają znów w kość :/Jak tutaj się ochłodzić? Idealny będzie chłodnik tylko jaki? Robiłem z suszonych pomidorów, owocowy, szparagowy etc. Powiem Wam cukiniowy ;) Z dodatkiem mięty i świeżej kolendry super odświeża, a jak smakuje ;)
0 0

    Składniki:

  • 1 duza cukinia
  • 2 średnie ogórki gruntowe
  • 3-4 listki mięty
  • garść świeżej kolendry
  • sól, pieprz do smaku
  • 100g cheddara pokrojonego w kawałki
  • 500ml kefiru
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oliwy

Przygotowanie:

Cukinię kroimy w plastru, gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie.

Kohersen - 50C - Ostrze - obroty - 3 - 10 minut

Ogórki myjemy pozbywamy się pestek, wkładamy do rozdrabniacza wraz z cukinią, czosnkiem, listkami mięty i kolendry. Blendujemy na gładką masę

Kohersen - ostrze - 7 - 0:45 sekund

Wlewamy kefir, doprawiamy do smaku i chłodzimy w lodówce przed podaniem. Podajemy z pokrojonym w kostkę cheddarem. Smacznego!

Brak komentarzy.
Pieczone placki ziemniaczane we włoskim stylu