Go Back

Makaron ala carbonara z łososiem i szaparagami z serem grana padano

Bajecznie smaczny makaron to właśnie ten! Pyszny pieczony łosoś, chrupiące szparagi i wszystko posypane serem grana padano, czy istnieje niebo? Tak właśnie je odkryłem :) Chcecie je odkryć ze mną? :)
Porcje 3 osoby

Składniki
  

Składniki

  • filet z łososia
  • pęczek szparagów
  • 4 gniazda makaronu tagliatelle
  • ząbek czosnku
  • 2 jajka
  • sól, pieprz do smaku
  • sok z połówki cytryny
  • 40 gram sera granda padano

Przygotowanie
 

  • Łososia nacieramy solą i pieprzem, i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na bok, gotujemy wodę na makaron, szparagi odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić w drobne krążki, zostawiając końcówki. Wkładamy do osolonej wody i gotujemy przez około 5 minut. Łososia pieczemy lub grillujemy, a następnie siekamy na mniejsze kawałki. Makaron przekładamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy, łososia, szparagi i wbijamy jajka. Smażymy przez moment aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec posypujemy serem grana padano i opcjonalnie świeżą posiekaną bazylią. Smacznego!