Go Back

Owsiane gofry ze świeżymi owocami

Pogoda jest taka piękna, ciepło, słonecznie aż chce się żyć! Szkoda, że trzeba chodzić jeszcze do pracy to wtedy byłoby wprost idealnie :) Tym bardziej, gdy w domu zajada się takie pyszności, a nie wyobrażam sobie lata bez gofrów tym bardziej jak ostatnim razem byliśmy w Łazienkach, mieli wyłącznie gofry z owocami z puszki i w żelu. fuj… Sezon na świeże owoce, a oni serwują takie badziewie, na szczęście znam sposób na idealnie chrupiące gofry ;) Zawsze wychodzą i mogą je jeść dzieci. Sebie bardzo smakowały :)
Porcje 4 osoby

Składniki
  

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 szklanki mleka owsianego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru pudru
  • świeże owoce borówki, truskawki, maliny

Przygotowanie
 

  • Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia, cukier puder i wlewamy mleko owsiane. Mieszamy dokładnie aż do uzyskania jednolitej masy.Pędzelkiem smarujemy środek gofrownicy, gdy się nagrzeje, nalewamy po brzegi ciasta. Pieczemy przez 5 minut(wszystko zależy od mocy grzałki, więc ten czas może się wydłużyć. Podajemy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną. Smacznego!