Biszkopt robimy tradycyjnie, mąkę przesiewamy, żółtko oddzielamy od białka i te drugie ubijamy na sztywno. Dodajemy powoli stewię i żółtka. Mieszamy delikatnie z przesianą mąką. Pieczemy w rancie, w 170 stopniach przez 35 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Po tym czasie biszkopt kroimy na blaty. Nasączamy cytryną. Składniki kremu łączymy mikserem, część zostawiamy na dekoracje, a pozostałe 2 do przełożenia. Wykładamy krem i przykrywamy blatem. W rondelku gotujemy truskawki aż do rozpadnięcia się, dodajemy agar, chwilę trzymamy na ogniu i blendujemy na gładki mus. Wlewamy do rantu. Przykrywamy kolejnym blatem. Układamy kawałki banana i wykładamy resztę musu. Przykrywamy z wierzchu ostatnim blatem. Odstawiamy do stężenia. Następnie przygotowujemy tynk. Wszystkie składniki podgrzewamy w rondelku, do uzyskania jednolitej masy. Obkładamy tort i dekorujemy kremem jogurtowym. Smacznego!