Miód, masło, kakao,przyprawy korzenne, stewię oraz powidłami łączymy ze sobą. Makę przesiewamy, dodajemy resztę suchych składników i dokładnie mieszamy. Mleko mieszamy ze śmietaną i jajkami, dodajemy do suchy składników. Na koniec dodajemy masę piernikową i wyrabiamy ciasto mikserem. Rant ustawiamy na 18cm, przekładamy ciasto i pieczemy 1,5 godziny, na koniec sprawdzamy suchym patyczkiem. Odstawiamy do wystygnięcia. Po tym czasie przecinamy na 4 blaty nożem strunowym. Musy robimy podobnie, na początku gotujemy owoce z miodem, aż do rozpadnięcia, dodajemy agar i gotujemy przez chwilę. Na koniec wszystko blendujemy i wylewamy na blat. Przykrywamy z wierzchu i odstawiamy do zastygnięcia. Po tym czasie wyciągamy piernik z rantu i zabieramy się za polewę. Śmietankę podgrzewamy, dodajemy czekoladę i masło. Gotujemy aż do momentu połączenia mas, wylewamy na piernik. Dekorujemy kandyzowaną skórką z pomarańczy i orzechami włoskimi. Smacznego!