Wsypujemy mąkę, sól, drożdże i dokładnie mieszamy, wlewamy wodę, oliwę i zagniatamy. Wyrabiamy ciasto aż do momentu kiedy będzie elastyczne i przestanie kleić się do ręki. Odstawiamy ciasto pod przykryciem na godzinę i zabieramy się za sos. Podsmażamy delikatnie na oliwie, przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie dodajemy resztę składników. Dusimy około godzinę do momentu, gdy sos zacznie gęstnieć. Ciasto w tym czasie powinno podwoić swoją objętość. Teraz przystępujemy do przygotowania naszej pizzy. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek i formujemy kształt, na którym będziemy piec. Smarujemy sosem, posypujemy startą mozzarellą i kładziemy dodatki. Pieczemy na dolnej półce piekarnika, w zależności od jego mocy 15-20 minut w 220°C. Po upieczeniu nakładamy świeżą rukolę. Smacznego!