Go Back

Omlet z rukolą i twarożkiem

Każdy z nas doskonale zdaje sobie sprawę, jak ważnym posiłkiem dla organizmu jest śniadanie. Powinno być ono pożywne, bogate w składniki odżywcze , lekkie i nie zajmować zbyt dużo czasu. Dlatego z pomocą przychodzi nam omlet, który robi się chwilę,a je tyle samo :) Z czym najchętniej jecie omlety? :)
Porcje 1 osoba

Składniki
  

Składniki

  • 4 jajka
  • sól, pieprz do smaku
  • garść rukoli
  • opcjonalnie 60ml mleka lub śmietany 30%
  • 250 gram twarożku
  • pęczek szczypiorku

Przygotowanie
 

  • Jajka roztrzepujemy z mlekiem lub śmietanką, dodajemy przyprawy, posiekaną rukolą i dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię i wylewamy masę jajeczną. Smażymy na średnim ogniu, a w międzyczasie serek doprawiamy do smaku solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem, gdy jajka się zetną, przerzucamy na drugą stronę i smażymy przez minutę. Do środka nakładamy serek z wierzchu posypujemy świeżym pieprzem. Smacznego!