Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę, dodajemy po jednym żółtku, ciągle miksując, wsypujemy cukier i dodajemy masę do przesianej mąki. Mieszamy ręcznie aż do połączenia składników. Przelewamy do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 170℃ i pieczemy z termoobiegiem około 30-35 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzamy czy ciasto jest suche w środku. Pozostawiamy do wystygnięcia, po tym czasie przygotowujemy kremy. Pistacje obieramy, blendujemy na gładką masę, dodajemy miękkie masło i cukier puder. Wszystko dokładnie mieszamy. Zimną śmietankę ubijamy, dokładamy mascarpone i masę pistacjową. Miksujemy na gładki krem. Podobnie postępujemy z drugim kremem tylko nie dodajemy pistacji. Biszkopt kroimy na 3 blaty i przekładamy kremem pistacjowym, a z wierzchu drugim. Smacznego!